Grøn profil

BibMedia gør en indsats for en grønnere profil

BibMedia arbejder vedvarende for at støtte den grønne omstilling. I 2023 investerede vi i et solcelleanlæg til vores produktionen i Odense, og vi udarbejdede vores første ESG-rapport. ESG-rapporten opgør virksomhedens klimaaftryk i Scope 1 (direkte udledning fra produktionen), scope 2 (indirekte udledning fra forsyning af energi og varme) og scope 3 (indirekte udledning fra andre led i produktionskæden uden for BibMedia, f.eks. tryk af bøger og transport)

Du kan læse vores ESG-rapport HER.

BibMedia har sat et mål om en reduktion på 37,5 % af energiforbruget i scope 1 og 2 inden 2030. En reduktion af strømforbruget er på den måde allerede i gang med brugen af solcelleanlægget, og vi arbejder på mere cirkulære arbejdsgange – bl.a. gennem øget genbrug af pakningsmaterialer.

Vi kalder det Pap+. Bibliotekerne returnerer fragtkasserne til os, så vi kan bruge dem igen... og igen.  Det er bedst for miljøet!

Hør mere om konceptet ved at kontakte kundeservice på kundeservice@bibmedia.dk - se hvor enkelt det kan gøres i denne vejledning.

 

Det største potentiale for CO2-reduktion finder vi dog i energiforbruget til produktionen (klargøringen) og transporten af varer.

I 2024 eksperimenterer vi med nye typer af indpakning lavet af genbrugsplast, ligesom vi følger udviklingen inden for fossilfri transport og bioplast. I forbindelse med disse nye tiltag er det altid vigtigt at have kvaliteten af produktet for øje, så vores kunder kan stole på, de får samme høje kvalitet og pålidelighed fra BibMedia, som de er vant til. I fremtiden bare endnu grønnere.

Derudover fortsætter vi med udarbejdelse af ESG-rapporter for 2023 og i fremtiden, så vi fastholder opmærksomheden på BibMedias klimaaftryk – både på vores egne adresser, men også som en sammenhængende del af bog- og biblioteksbranchen.